· 

Pasta in witte wijnsaus met zalm

Dit is een ontzettend eenvoudig pastagerechtje en dat betekent helemaal niet dat de smaak ervoor moet inboeten. Want dit receptje o.b.v. een witte wijnsaus en gerookte zalm was een heus smaakbommetje. De geur alleen was reeds voldoende om mijn familieleden te doen watertanden. En toen ze met een stukje brood de restjes uit de pan schraapten, wist ik voldoende: delen maar!

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

  • Pasta - ik nam cappellini
  • 1 pakje gerookte zalm - 5 à 8 sneetjes
  • 2 courgettes
  • 1 bakje Parijse champignons - 500 gram
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 100 ml witte wijn
  • 250 ml room of crème fraîche
  • 1/2 blokje visbouillon
  • Marjolein
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Was de courgette en borstel de champignons proper. Verwijder de steeltjes van de champignons.
  2. Snijd de courgette in blokjes en de champignons in plakjes en zet even opzij in een potje.
  3. Snipper de sjalotjes fijn en plet de teentjes look.
  4. Neem een grote pan en giet hier wat olijfolie in. Zet op een middelhoog vuurtje en voeg de sjalot alsook de teentjes look toe en laat vervolgens even stoven tot de sjalotjes glazig worden.
  5. Voeg nu de courgette toe en na 2 minuutjes mogen ook de champignons eraan toegevoegd worden.
    Kruid het geheel inmiddels met wat peper en zout en meng onder.
  6. Giet nu de witte wijn bij de groenten en zet het vuur wat hoger opdat de wijn kan verdampen en de groenten de wijn dus goed kunnen opnemen.
  7. Zet inmiddels een kom - gezouten - water op een hoog vuur en van zodra dit kookt kun je er de pasta aan toevoegen.
    De gaartijd is volledig afhankelijk van wat jouw verpakking zegt. Bij ons was dit 4 minuten.
  8. Van zodra de wijn bijna verdampt is, mag de room eraan toegevoegd worden. Zet het vuur nu wel opnieuw wat lager.
  9. Verkruimel een half visbouillonblokje en meng onder.
  10. Kruid bij met wat extra peper, zout en marjolein. Ook tijm kan hier prima aan toegevoegd worden. En wat het kruiden betreft: don't by shy!
  11. Giet de pasta af en houd warm - plaats er eventueel het deksel van je kom bovenop.
  12. Snijd de zalm in snippers en voeg het merendeel toe aan de roomsaus. Maar houd wat opzij om jouw gerecht er nadien mee te kunnen afwerken.
  13. Meng de roomsaus goed onder zodat de zalmsnippers wat kunnen garen.
  14. Serveer nu wat pasta in elk bord met de witte wijnsaus met zalm on top. Werk eventueel af met zalmsnippers en wat fijn gesneden kruiden (denk aan marjolein, tijm, bieslook, dille,...).

Smakelijk !

Reactie schrijven

Commentaren: 0